Als muren konden praten...

Een bruisend dorp waar altijd wat te beleven is. Dat is niet van de laatste tijd, vraag dat maar eens aan één van de oudere inwoners van ons dorp. Sinds jaar en dag was ons pand een drukbezocht dorpscafé, genaamd ’s Lands Welvaren. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was Koos, pake van één van de JANNEN, de uitbater van café. Toen al werden hier dorpsfeesten gehouden, bruiloften gevierd, zaken beklonken en vriendschappen gesloten.  Daarom maakte een groep vrienden van het oude dorpscafé een prachtig nieuw en sfeervol grand café. Mét respect voor het verleden, daarom zijn veel oude elementen behouden of hergebruikt in het interieur. En zo is Grand Café JAN! nog steeds een plek waar gezelligheid, lekker eten en drinken in een uitstekende sfeer centraal staat. De droom van vijf JANNEN uit Wergea kwam uit. Ze voegden in 2021 de daad bij het woord. Grand Café JAN! werd geboren!

De JANNEN

Het zijn er maar liefst vijf! En daarom was het niet moeilijk een naar voor het nieuwe grand café te bedenken. Hylke Jan, Arjan, Geert Jan, Jan Willem en Mikhail. Ok, we geven toe: met de laatste moet je even creatief zijn…. 😊 Bijzonder is dat alle Jannen een andere achtergrond hebben, maar er is 1 passie die ze delen…..

Tafel met gerechten bij JAN!
Borrelhapjes Grand Cafe JAN!

Zero waste

JAN! heeft oog voor de wereld om zich heen. Daarom hanteren we een zero waste policy. Dat betekent dat we bewust omgaan met afval en onszelf stimuleren minder te verspillen. Dit geldt voor zowel voedselverspilling, maar voor het verspillen van spullen of verpakkingsmateriaal. Wij werken op duurzame wijze samen met de natuur en met speciaal geselecteerde lokale producten. Onze moestuin is onze belangrijkste leverancier. Tuinman Tim zwaait de scepter in onze moestuin. Hij werkt elke dag samen met de chefs van Oan Tafel en neemt ook de jonge generatie chefs graag mee in zijn visie op het ambacht: “Ik wil balans creëren en samenwerken met de natuur, alles gebruiken wat je kunt en zien wat er mogelijk is in de lokale omgeving. Wanneer we dit doen, beschermen we de natuur, onze belangrijkste bron.”

#TEAMJAN!

Ons team staat elke dag klaar voor jou! Ze zorgen voor een ontzettend welkom gevoel en leggen je alles graag uit.

High tea bij Grand Cafe JAN!